Psychosociale begeleiding/ coaching Voor wie

Voor wie

Aandacht voor jou

Voor elke vrouw die authentiek en zelfbewust door het leven wil gaan.

Begeleiding voor de vrouw, aandacht voor jou

Mata Hari psychosociale begeleiding/ coaching is geschikt voor iedere psychisch en emotioneel gezonde vrouw die op enig moment in haar leven problemen ervaart in haar woon-, werk-, privé situatie met haarzelf of in relatie met een ander.

Mata-Hari is er voor jou wanneer je jezelf wilt zijn, wilt doen wat je leuk vindt en jezelf optimaal wilt ontwikkelen maar wanneer dit niet lukt omdat je bijvoorbeeld belemmerd wordt door: 

Een negatief zelfbeeld

Het kan zijn dat je jezelf niet goed genoeg vindt zoals je bent. Dat je vindt dat een ander alles beter kan; er beter uitziet, leuker is dan jij en dat jij jezelf niet zo goed op waarde kan schatten. Het kan zijn dat je jezelf veroordeelt over wat je denkt, wat je doet en wie je bent.

Onzekerheid

Het kan zijn dat je onzeker bent, dat je het lastig vindt om jezelf te laten zien, jezelf te laten horen. Dat je het eng vindt om je mening te geven. Dat je bang bent voor de consequenties.

Invaliditeit/lichamelijke beperkingen

Het kan zijn dat je heel graag iets wilt doen, iemand wilt zijn, maar dat dit niet lukt door chronische pijn, lichamelijke beperkingen of door het ontstaan van een (ernstige) ziekte.

Hoog sensitiviteit

Het kan zijn dat je hoog sensitief bent, dat je snel overprikkeld raakt, snel geïrriteerd en fel of agressief kan reageren. Dat je niet zoveel aankan op een dag, dat je snel vermoeid raakt en dat je daarom niet kan doen wat je graag zou willen doen.

Hormonale schommelingen

Het kan zijn dat je als vrouw dusdanig veel last hebt van hormonale schommelingen (PMS/Overgang) dat je erdoor uit evenwicht wordt gebracht. Dat je (extreme) veranderingen ervaart in je gevoelens en gedachten zodat je bent gaan twijfelen aan wie je bent en wat je nu precies wilt.

Veranderingen in een levensfase

Het kan zijn dat binnen de ontwikkeling naar een andere levensfase, er van je gevraagd wordt bepaalde concessies te doen waardoor je je belemmerd voelt om volledig jezelf te kunnen zijn . Je kunt bij deze ontwikkeling denken aan het aangaan van een relatie, trouwen, verhuizen, het verwerven van ouderschap, het maken van een carrière, het volwassen worden etc.

Veranderingen in levensomstandigheden

Bij veranderingen van omstandigheden kan je denken aan verlies van een dierbare na een scheiding of na een overlijden, aan het ziek worden van een dierbare of iemand in je naaste omgeving waarvoor jij de zorg op je hebt genomen.  Je kunt zelf ernstig (terminaal) ziek zijn geworden waardoor de plannen op je pad volledig zijn doorkruist.

Veroordeling door de omgeving

Het kan zijn dat je niet durft te zijn wie je bent, durft te doen wat je wilt omdat er mensen zijn in je omgeving die je veroordelen, die je pesten of zich kritisch en negatief over je uitlaten.

Wanneer je niet helemaal jezelf kunt zijn, wanneer je dingen doet die niet goed bij je passen of wanneer je een leven leidt dat niet helemaal aansluit bij wie je werkelijk bent, kan je last krijgen van allerlei (psychosomatische) klachten. Het lichaam vertelt je als het ware dat het er niet mee eens is wat er gebeurt. Je kunt dan te maken krijgen met:

Slapeloosheid, gevoelens van vermoeidheid, gejaagdheid, rusteloosheid, prikkelbaarheid, ongeduld, Stress, gespannen spieren, maag-darm klachten, hoofdpijn, duizeligheid. Je kunt de behoefte krijgen tot overmatig consumeren of excessief gedrag gaan vertonen. Dit alles kan, wanneer dit langere tijd aanhoudt, een vicieuze cirkel gaan vormen en uiteindelijk leiden tot Eenzaamheid of het krijgen van een Burn-Out.

“One day I ‘ll fly away ”